WEDSTRIJDVERSLAG

HONDSRUGCROSS

48e Hondsrugcross gewonnen door Tristan Dik en Joanne Schuitemaker

Emmerdennen - De 48e Hondsrugcross georganiseerd door EAC de Sperwers werd onder uitstekende omstandigheden gelopen. Met een heerlijk zonnetje en geen wind was er sprake van prachtig hardloopweer. De klassieker werd gewonnen door Tristan Dik uit Assen en bij de dames was na acht kilometer Joanne Schuitemaker de snelste. De Hondsrugcross is de eerste van drie wedstrijden die EAC de Sperwers dit voorjaar organiseert.

Jeugd laat zich zien op de korte cross
In het voorprogamma van de Hondsrugcross zijn er wedstrijden voor de jeugd. Zij lopen een en twee kilometer. De korte cross over vier kilometer heeft een gemengde start van de jeugd-, senioren- en masterscategorie. Het levert een boeiend schouwpel op waarbij de jeugd zich nadrukkelijk vooraan liet zien. ACO van Elderen atleet Dennis Brandenburg blijft bij de mannen als enige binnen de zestien minuten en finisht na een solo in 15.46. Met een tijd van 16.10 eindigt Thijs ten Caat op een tweede plaats. De derde plaats overall is een prooi voor Micah Wiering. Het jeugdtalent van de Sperwers realiseert een tijd van 16.32. Bij de dames is er een mooie zege voor Sperwers atlete Mirjam Veldhuijzen van Zanten. De thuisfavoriete is met 19.05 de winnares. Bijzonder sterk is het optreden van jeugdatlete Myrthe Woltink (HAC’63). Zij finisht in het overall klassement als tweede met een tijd van 20.32. De derde plaats is met 20.40 voor Grietje Hoggerkamp-Heeg.

Dik en Schuitemaker winnen Hondsrugcross
De hoofdafstand de acht kilometer kent al vanaf de start een eenzame koploper. Tristan Dik nam gelijk afstand van de rest van het deelnemersveld. In de zware omloop van vier ronden waarin het Haantje Duin was opgenomen laat de Assenaar niemand van de tegenstanders nog in de buurt komen. Dik in het verleden al winnaar van de 15 km in Gieten finisht met een eindtijd van 30.08. Er is een tweede plaats voor Yntze Wardenburg. Wardenburg uitkomend in de categorie masters finisht met een tijd van 32.35. Daarmee blijft hij de winnaar van het brons Leo van der Veen nipt voor. De Groninger laat een eindtijd van 32.48 optekenen. Bij de dames gaat de winst naar Joanne Schuitemaker. Zij realiseert een tijd van 40.44. De tweede plaats is met 42.46 voor Sperwers atlete Yvonne Kamies. De trainster van de loopgroep van de Sperwers geeft daarmee op haar eigen thuisparcours het goede voorbeeld. De derde plaats is voor Nathanja Hilberts met een tijd van 43.20.